راهکارهای اسلامی شدن دانشگاهها

ساخت وبلاگ

براي اسلامي شدن دانشگاه و اساتيد چه برنامه عملياتي را بايد اجرا نمود؟هم اكنون اساتيد سكولاري داريم كه در اين جايگاه مخصوص، ترويج نظريه ضد انقلابي دارند كه استخدام رسمي اند، آيابراي آنها كاري خواهد شد؟

با سلام 
استاد عزيز و گرامي ضمن آرزوي موفقيت براي شما ، پيرامون اسلامي کردن دانشگاه ها که موضوعي بسيار مهم است راهکارهاي اصلي متعددي پيشنهاد شده و يا در حال اجرايي شدن مي باشد.
براي نيل به اين هدف هم كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در دولت نهم و دهم به شدت پيگير اين طرح بوده و يكي از سوالي‌هاي اصلي از وزراي پيشنهادي وزارت علوم ، برنامه‌هاي آنها براي اجراي اين طرح بوده است.و دولت و وزارت علوم نيز پي گير اصلي اين جريان هستند.
اما راهکار هاي اصلي عبارتند از :
1) در حال حاضر بايد دغدغه جامعه دانشگاهي باور پذيري طرح اسلامي کردن دانشگاه ها باشد ، دراين راستا اميدواريم با برنامه ريزي شوراي عالي انقلاب ، بازسازي و تحول اساسي در سر فصل هاي کتب درسي صورت گيرد.
2) بايد به طرح اسلامي کردن دانشگاه‌ها نگاهي نظام‌‌مند داشت، اين مسئله با شعار دادن حل نمي‌شود؛ بلكه اعضاي هيات علمي در دانشگاه‌ها و محتواي كتب درسي بايد مورد بررسي قرار گيرند تا مشخص شود كه آيا براساس متون اسلامي و همزمان با طرح اسلامي شدن پيش مي‌رويم يا خير؟
3) در حال حاضر هر استادي با توجه به سليقه خود، محتوا و سر فصل دروس راتغيير مي‌دهد و هيچ گونه نظارتي هم بر روي ا ين مسئله انجام نمي‌شود. از اين رو ‌اميداست آقاي دانشجو وزير جديد علوم، به شعارهاي خود در اين زمينه عمل كند. اگر اساتيد متناسب به دروس کتاب مربوطه اي را که وزارت علوم معرفي مي کند را تدريس نمايند شاهد اين گونه تبليغات سکولاريستي در دانشگاه ها نخواهيم بود.
4) يكي از مشكلات اسلامي شدن دانشگاه‌ها، كمبود متون و منابع در اين حوزه است و تهيه متوني كه مناسب با ريشه‌هاي اسلامي باشد، كاري زمان‌بر و حساس است.اگر برنامه‌ريزي درستي در اين زمينه شود و دولت قدم‌هاي راسخي را بردارد، دانشجويان از معارف ديني در علوم انساني بهره‌مند مي‌شوند.
به عنوان نمونه در اين خصوص مسئول نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاه تربيت مدرس معتقد است: تا زماني كه معارف اسلامي وارد دانشگاه‌ها نشده، كتاب‌هاي غربي و انديشه‌هاي خاص آنها را به دانشجويان ارائه مي‌دهيم و اين باعث مي‌شود كه دانشگاه اسلامي نداشته باشيم. وبا اسلامي شدن منابع و متون دانشگاه‌ها شاهد آنيم كه تحول و خواسته مقام معظم رهبري در اين مورد پيگيري شود. نهاد رهبري نيز مانند ارگان‌هاي ديگر در اين زمينه نقش مهمي دارد چرا كه طرح اسلامي شدن دانشگاه‌ها در قالب دفاتر هم‌انديشي استادان و نخبگان در تمام دانشگاه‌ها توسط نهاد فعال هستند.
اما در اين مهم حرکتهايي نيز شده در دانشگاه تربيت مدرس با توجه به نقش اين دانشگاه در جهت تربيت استادان كرسي‌هاي نظريه‌پردازي را در قالب طرح اسلامي كردن دانشگاه ها راه اندازي كرده ايم تا بتوانيم مسائل ناب اسلامي را در اين كرسي‌ها پي‌گيري مي‌كنيم. استادان حوزه و دانشگاه و دانشجويان فرهيخته در اين كرسي‌هاي نظريه‌پردازي شركت مي‌كنند و مقالات خود را ارائه مي‌دهند كه مي‌توان از همين مقالات براي منابع اسلامي در دانشگاه‌ها استفاده كرد.
اما در مورد اساتيدي که به ترويج نظريه هاي غير ديني مي پردازند.
1)وزارت علوم بايد در خصوص جذب اساتيد و اعضاي هيات علمي دقيق تر برخورد نمايد .
2)معرفي کتب خاص و مورد تائيد وزارت علوم راه را بر هر برداشتي که از طريق اساتيد تبليغ مي شود مي بندد.
3) ارتباط اساتيد حوزه و دانشگاه تا حد بالايي مي تواند فضاي دانشگاه را به سمت اسلامي شدن هدايت نماييد
در مورد سوال سوم شما برنامه هايی تدوين شده تا اين گونه اساتيد خود را با شرايط اسلامی در دانشگاه ها تطبيق دهند. هم مجلس و هم رياست محترم جمهور برنامه ها يی در دست دارند تا اعضای هيات علمی دقيق تر انتخاب شده و در مورد اساتيد سکولار تجديد نظر شود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبري، كد: 4/100121510)

آسيب شناسي روشنفكري در ايران؟...
ما را در سایت آسيب شناسي روشنفكري در ايران؟ دنبال می کنید

برچسب : راهکارهای,دانشگاهها, نویسنده : rdgb بازدید : 165 تاريخ : پنجشنبه 16 آذر 1396 ساعت: 19:24